Scroll Top
ЖУРИ
9 февруари 2024 г.
Всички номинации ще бъдат оценявани от специално подбрано жури.
Селекцията за наградите се извършва от доказали се през годините визионери, предприемачи, новатори, учени и експерти, допринасящи за напредъка на българската икономика с идеи, знания и опит.
Филип Ромбаут
Филип Ромбаут е индустриалец със страст към агрикултурата.
Като Изпълнителен директор и председател на Борда на директорите на „Агрополихим” АД, през последните 20 години той е двигател на проекти, които имат за цел да превърнат дружеството в една от най-екологосъобразните компании за торове в света.
Светлана Боянова
Светлана Боянова е юрист. Интересува се от Обща селскостопанска политика, цифровизация на селското стопанство и др. Била е зам.-министър на земеделието. Ръководи Институт за агростратегии и иновации и одобрения по програма „Цифрова Европа“ на Европейската комисия Европейски цифров иновационен хъб с фокус прецизно земеделие AgroDigiRise, който надгражда АгроХъб.БГ.
Изпълнителен директор на Българска аграрна камара.
Любомир Ноков
Любомир Ноков е предприемач с опит в сектора на храните, климата и биоземеделието.
Той е съдружник и управител в “Хармоника”, иконична марка за качествена храна. Ноков е управител и съосновател на “Горичка” – инициатива за разговори, дебати и обучения, свързани с промените в климата и устойчиво бъдеще.
Мария Христова
Мария Христова е експерт по стратегическо планиране, европейска регулация и разработване на проекти в селското стопанство. Работила е като експерт законодателна дейност в Народно събрание и координатор за ОСП в МЗХ. Представител е на EIT. Има интереси към иновациите и устойчивото земеделие, храните и кръговата икономика. Основател на AgriVentures и подпомага развитието на иновативни компании в земеделието, храните и биотехнологиите в България и Източна Европа.
Стилиян Гребеничарски
Стилиян Гребеничарски концентрира усилията си в развитие на двустранните отношения в обмена на знание и технологии, икономически и екологично устойчивото иновативно агропроизводство, както и за създаване на трайни бизнес партньорства.
С опит в пазарните изследвания, анализите на публичните политики и консултациите за бизнес развитие. Между 2015 и 2020 г. e част от екипа на ИнтелиАгро и ИнтелиФреш.
Христо Христов
Христо Христов е член е на борда на Endeavor и Eleven Ventures. Участва в ръководството на фондация „Сийдър“, консултативния съвет на NextGen на PWC Global и фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“. Ментор е в Founders Institute и участва в бордовете на HR Capital и Доверие Обединен Холдинг. Бил е изпълнителен директор на „Нетинфо“, а сега е главен изпълнителен директор на „Дарик радио“ и „Дарик холдинг“. Инвестирал е в проекти като Grabo.bg, eBag.bg и Broshura.bg.
Даниела Филипова
От 1994 – та името ѝ се свързва с емблематичното предаване на БНТ „ Бразди“, където работи последователно като репортер, редактор, отговорен редактор, изпълнителен продуцент.
В професионалната ѝ биография стоят стотици репортажи, както и документални филми, свързани с процесите в българското земеделие и агробизнес през последните 30 години.
Добри Митрев
Добри Митрев има дългогодишен административен опит. Бил е председател на Общинския съвет на град Перник в продължение на два мандата.
Бил е ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, зам.-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество и зам.-председател на Икономическия и социален съвет на РБ и член на Група 1 “Работодатели” и на Комисията по макроикономика, бюджет и финанси в ИСС.
Проф. Димитър Греков
Проф. Димитър Греков е български учен в областта на растениевъдството и животновъдството.
В периода 29 май 2013 г. – 6 август 2014 г. е министър на земеделието и храните.
През 2007 г. – 2016 г. е ректор на Аграрния университет в Пловдив.
В периода 2016 г. – 2023 г. е директор на център за продължаващо обучение към АУ-Пловдив.
С генералната подкрепа на:

ИНСТИТУЦИОНАЛЕН ПАРТНЬОР:

С подкрепата на:

В партньорство с:

С медийната подкрепа на:

Под патронажа на:

оРГАНИЗАТОРИ